Soja ekologiczna 400g

chwilowy brak towaru

  • Producent: Biolife
  • Kategoria: Zdrowa żywność
  • Rodzaj: bakalie i orzechy

organiczna soja pochodzi z certyfikowanych upraw, stanowi jeden z fundamentów diety wegetariańskiej i wegańskiej ze względu na wysoką zawartość białka (ok. 40g w 100g towaru). Dzięki swoim właściwościom każdy z nas powinien umieścić ją na stałe w swojej diecie, a zwłaszcza osoby prowadzące intensywny tryb życia.

Po uprzednim ugotowaniu możemy ją dodać do sałatki. Jestnad wyraz popularną bazą wegańskich pasztetów i past do chleba. Stanowi także dodatek do zup, sosów i dań obiadowych.


atrybuty zdrowotne soi:

posiada pełnowartościowe białka które nie powoduje uczulenia jak w przypadku białka z mlek (kazeiny, a także laktozy). Dostarcza nam witamin z grupy B i potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania minerałów takich jak wapń, potas czy magnez. Zawierają także izoflawony i koenzym Q wpływające na pracę układu krążenia.

Jest główny źródłem witaminy E pomagającej zachować zdrowy, młody wygląd naszej cery. Zawarta lecetyna ogranicza stres, poprawia pamięć, a także koncentrację. Posiada potas potrzebny do dobrej pracy serca, wapń i fosfor zapobiegające problemom kości oraz utrzymujący w dobrym stanie zębów i kości oraz magnez, żelazo, mangan, cynk, miedź i inne.


Dlaczego warto wybrać produkt z certyfikatem ekologicznym:

Pewność bezpiecznego i naturalnego składu, w czasie produkcji nie były wykorzystywane chemiczne nawozy sztuczne. Jesteś pewny że rośliny nie pozostały poddane modyfikacji genetycznej, której oddziaływanie na nasz organizm nie jest nam do końca znane. Wspieramy nie tylko nasze zdrowie, ale także środowisko naturalne. Dbamy o lokalną gospodarkę niewiele znaczących rolników, a nie wielkopowierzchniowe gospodarstwa rolne. Zyskujesz naturalny smak, zapach i aromat.


Jak przygotować soję?

  1. Namoczyć poprzez co najmniej 8 godzin (Wstępne moczenie skraca czas gotowania o godzinę).
  2. Następnie gotuj na wolnym ogniu około 3 godzin do uzyskania miękkości. ( Gotowanie pod ciśnieniem: Korzystanie z szybkowaru skrócimy czas gotowania na około pół godziny)
  3. Po ugotowaniu soje możemy zmielić i przygotować z niej np. Przepyszne kotleciki sojowe.

Soja jako zdrowa przekąska

starczy po całonocnym namoczeniu obtoczyć ją w oliwie z oliwek i ulubionych przyprawach. Następnie umieszczamy ją w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 poziomów na ok. 45 minut. Tak przygotowana przekąska jest nie tylko smaczna, lecz i zdrowa.


Wartości odżywcze soi:


Zawartość i przechowywanie soi naturalnej

Skład: soja naturalna 100%. Produkt może gromadzić śladowe ilości sezamu, orzechów i towarów zawierających gluten.

Waga netto: 400 g

Sposób przechowywania: Zgodnie z zaleceniami producenta. Towar należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Najlepiej spożyć przed: 30.05.2016r.


Uprzejmie proszę o przestrzeganie i poszanowanie Regulaminu w części dotyczącej
§ 12 Prawa autorskie
Dziękujemy

Produkty najpopularniejsze w kategorii Zdrowa żywność