Mleko migdałowe z wapniem słodzone agawą bio 1l marki Ecomil Ocena produktu:

od 12,70 PLN

oszczędzasz do 12%

  • Producent: ECOMIL
  • Kategoria: Zdrowa żywność
  • Rodzaj: napoje roślinne, wody i soki
  • Dieta: bezlaktozowa

naturalny Napój, Mleko Migdałowe Słodzone Syropem z Agawy BIO 1 litr EcoMil
Bez laktozy. Bez soli.

Uwaga!
Ze względu na wagę i bezpieczeństwo przesyłki,
w jednej paczce możemy wysłać maksymalnie 24 litry mleka.

Skład:
woda,migdały 7%*, syrop z agawy*, skrobia kukurydziana*

Napój migdałowy produkowany jest z rozdrobnionych migdałów z dodatkiem syropu z agawy i skrobi kukurydzianej.
Może być stosowany jako zamiennik mleka. Wykorzystywany do deserów albo jako sam napój.
Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 5 dni.

Migdał zwyczajny to drzewo dorastające do 30 m wysokości. Jest jednym z najwcześniej udomowionych drzew Starego Świat. Pochodzi z Dalekiego Wschodu, aktualnie uprawia się go w basenie Morza Śródziemnego. W niektórych krajach europejskich zwyczajowo obdarowuje się gości weselnych kandyzowanymi lub cukrzonymi migdałami.

Jadalne nasiona migdałowca są niezwykle odżywcze. Zawierają pokaźne ilości białka (ok. 20%), 40-60 procent tłuszczu (głównie nienasycone kwasy tłuszczowe), witaminy E, PP i z grupy B,, a także elementy mineralne: potas (728 mg/ 100 g), fosfor (4 mg), wapń (248 mg) i żelazo (4 mg).

Medycyna chińska przypisuje migdałom naturę lekko ogrzewającą i cechy łagodzące kaszel i nawilżające jelita – napój migdałowy zalecany jest przy chorobach płuc. To jedyne orzechy alkalizujące krew. Ajurweda uznaje je za jedne z najkorzystniejszych orzechów ożywiających intelekt, ducha i zdolności reprodukcyjne.

Kraj pochodzenia: Hiszpania

atesty: BIO (Agricultura ES-ECO-024 )


Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Zdrowa żywność