Mieszanka do wypieku chleba z żurawiną bezglutenowa bio 450 g - marki Popcrop

chwilowy brak towaru

  • Producent: POPCROP
  • Kategoria: Zdrowa żywność
  • Rodzaj: pieczywo i produkty zbożowe
MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA Z ŻURAWINĄ BEZGLUTENOWA BIO 450 g - POPCROP składnikipłatki owsiane bezglutenowe*, mąka owsiana bezglutenowa*, siemię lniane*, płatki teff*, chia - nasiona szałwii hiszpańskiej* (Salvia hispanica), słonecznik*, suszona żurawina* 5 % (suszona żurawina*, koncentrat soku jabłkowego*, olej słonecznikowy*), babka jajowata*, pestki dyni*, sól himalajska (*certyfikowany organiczny) OPISWegański chleb, który jest źródłem białka, a także jest bogaty w błonnik, żelazo, magnez, fosfor i cynk. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1647 kJ / 395 kcalTłuszcz: 17 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,2 gWęglowodany: 37 gw tym cukry: 5,5 g Białko: 13 gSól: 1,0 gŻelazo: 4,8 mg (34 %)**Magnez: 192 mg (51 %)**Fosfor: 447 mg (64 %)**Cynk: 3,5 mg (35 %)**Wapń: 179 mg (22 %)**Potas: 461 mg (23 %)**[** dzienna referencyja wartość spożycia witamin i części mineralnych (dla osoby dorosłej)]SPOSÓB PRZYGOTOWANIA1. Nagrzać piekarnik do 190 poziomów Celsjusza2. Foremkę (keksówkę 10 x 20 cm) wyłożyć papierem do pieczenia3. Przygotować dużą miskę i przesypać do niej mieszankę4. Dolać 450 ml potężnie gazowanej wody i intensywnie wymieszać5. Wymieszane ciasto od razu przełożyć do przygotowanej foremki6. Włożyć do piekarnika i piec poprzez 1,5 godziny7. Po upieczeniu wyjąć chleb z foremki, owinąć bawełnianą ściereczką i pozostawić do całkowitego wystudzeniaZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu i bronić przed bezpośrednim dostępem promieni słonecznych.firma - nazwa i adres: ROBERT KARABON JETTING SYSTEMS, CHYLOŃSKA 26, 81-064 GDYNIA

Produkty najpopularniejsze w kategorii Zdrowa żywność