Komosa ryżowa czerwona 500 g - Targroch

chwilowy brak towaru

  • Producent: Targroch
  • Kategoria: Zdrowa żywność

OPIS Quinoa komosa ryżowa czerwona 500g Targroch - zawiera dużą dawkę magnezu- bogata w pełnowartościowe białko i błonnik- źródło witamin E, D, a także z grupy B Quinoa w 90% uprawiana jest w Peru oraz Boliwii i rzadziej można ją spotkać pod nazwą ryż peruwiański.

nieraz wysoko plasuje się w rankingach tzw. Superfoods. Są to produkty, które charakteryzują się wyjątkowymi wartościami odżywczymi i na ogół właściwościami antyoksydacyjnymi. Tak jest właśnie w sytuacji komosy ryżowej, która jest bogata w witaminy E, D oraz z grupy B.

Jest także źródłem wielu minerałów jak cynk, magnez, potas, wapń czy żelazo.Komosa ryżowa nadaje się jako dodatek do obiadów i deserów. Jest ziarnem które może stanowić świetny zamiennik kaszy lub ryżu. Czerwona odmiana quinoa specyficzny lekko orzechowy posmak, jest nieco twardsza niż komosa biała, a po ugotowaniu pozostaje chrupiąca i ma bardziej intensywny smak.

komponentyZiarna komosy ryżowej Wartość odżywcza artykułu w 100 g:Wartość energetyczna - 1490 kJ / 355 kcal Tłuszcz – 5,5 g- w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,7 g Węglowodany – 57,8 g - w tym cukry – 5,1 gBłonnik – 6,8 gBiałko – 15,1 gSól** – 0,02 gWitaminy i elementy mineralne w 100 g:Potas – 674 mgMagnez – 313 mgŻelazo – 8,9 mgMożliwe naturalne odchylenia.**Zawartość soli wynika wyłącznie z występowaniu naturalnie.

Masa netto: 500 g INFORMACJA O ALERGENACHW zakładzie pakowane są dodatkowo: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, zróżnicowane orzechy. Pomimo dołożenia wszystkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych minimalistycznców.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Zdrowa żywność