• Producent: PRIMAVIKA
  • Kategoria: Zdrowa żywność
  • Rodzaj: pasty i smarowidła

klasyczny hummus został wzbogacony papryką, która uzupełnia skład w likopen, wychwytujący wolne rodniki, potas, witaminę C i witaminy z grupy B (stanowczo B6 – 100g papryki zaspokaja w 22% zapotrzebowanie organizmu na ten składnik).

Papryka w niewielkim stopniu ulega przemianom w procesie przetwarzania, zawartość mikro- i makroelementów w świeżym i pieczonym warzywie jest podobna! To nieprzeciętna sugestia dla osób podziębionych lub chcących wzmocnić odporność.

Witamina C i likopen skutecznie wzmacniają barierę niepodatnościową organizmu. Głębia tkwi w prostocie. Pełna nazwa hummusu to ḥimmaṣ bi ṭaḥīna, czyli po arabsku, po prostu, ciecierzyca z pastą sezamową. Ciekawa w smaku pasta to korzystny dodatek do pikantnych, wyrazistych dań: tortilli, warzywnych zapiekanek albo naleśników.

Spróbujcie wykorzystać hummus jako dip do najróżniejszego typu papryk: od najłagodniejszych po te najostrzejsze. Składniki: woda, papryka czerwona 32%, cieciorka 27%, olej roślinny rzepakowy, miazga sezamowa, ocet jabłkowy, czosnek suszony, sól, koncentrat papryki w płynie (ekstrakt papryki, cukier inwertowany).

Informacja: posiada sezam. Produkujemy bez wykorzystania substancji konserwujących, barwników, zapachów i glutaminianu monosodowego. Masa netto: 160 g LpWartość odżywcza towaruw 100 gw porcji (26 g)% RWS* w porcji (26 g) 1 Wartość energetyczna 1165 kJ / 280 kcal 303 kJ / 73 kcal 4 % 2 Tłuszcz 21 g 5,5 g 8 % 3 w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,8 g 0,5 g 2 % 4 Węglowodany 17 g 4,4 g 2 % 5 w tym cukry 3,2 g 0,8 g 1 % 6 Białko 5,8 g 1,5 g 3 % 7 Sól 0,51 g 0,13 g 2 % *RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).

liczba porcji zwartych w opakowaniu wynosi około 6.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Zdrowa żywność