• Producent: Bialetti
  • Kategoria: Zaparzacze i kawiarki
  • Ilość filiżanek: 6
Kawiarka Bialetti New Moka 6tz indukcyjna Opis produktu

Wyobraź sobie gęstą, orzechowo-brązową piankę crema. Jej aromat wzbogacony o kakao, wiórki czekolady, wanilię albo cynamon. Z palety barw i zapachów jak malarz wybierasz każdego dnia na nowo. I dodatkami malujesz upragniony smak. Lecz dodatki to tylko dodatki, cała esencja skrywa się w… mocnej i aromatycznej kawie. Ona – najsmaczniejszy płynny heban. Ona – rutynowy rytuał przyjemności. Jej smak i aromat najlepiej wydobywa Bialetti Moka Express.

Nowa odsłona najbardziej kultowej kawiarki! Bialetti Moka Express doczekała się odświeżonej, unowocześnionej wersji. Klasyczny zarys oryginalnej kawiarki został połączony z innowacyjnymi dodatkami, takim jak silikonowe uchwyty, czy dolny zbiornik wykonany ze stali rdzoodpornej, co pozwala na używanie kawiarki na płytach indukcyjnych.

proces parzenia nadzwyczajnego espresso jest perfekcyjny w swojej prostocie. Podgrzewana woda zamienia się w parę wodną i pod ciśnieniem przedostaje się do zbiorniczka górnego przechodząc poprzez umieszczoną w sitku kawę. Warto obserwować przepływającą parę/wodę i zakończyć proces parzenia, kiedy w górnym zbiorniczku wyszuka się adekwatna ilość kawy. Dodatkowo możesz sprawić, aby aromat był bardziej intensywny. Jedyne co trzeba zrobić, to zdjąć kawiarkę z ognia, zanim do górnego zbiorniczka przeleje się cała woda.

objętość

Jest to wersja o pojemności 6 espresso – jednorazowo można więc zaparzyć około 280 ml kawy.

Uszczelki

W zestawie z kawiarką znajduje się uszczelka, która wystarcza na 1-2 lata codziennego wykorzystywania. Warto jednak pamiętać, że po każdym przygotowaniu kawy warto ją wyjąć, umyć i osuszyć. Uszczelkę należy wymienić w momencie, kiedy zacznie przepuszczać zmieloną kawę.

Przeznaczenie

Kawę w Bialetti New Moka Induction można przygotowywać jednocześnie na kuchenkach gazowych, elektrycznych, jak i indukcyjnych.

rozmiary

Wysokość: 21 cm
Średnica dna: 11,5 cm
Szerokość: 19 cm

Instrukcja przygotowania

  1. Do dolnego zbiornika nalewamy wody, tak żeby zaworek bezpieczeństwa pozostał nad powierzchnią.
  2. Wkładamy lejek na kawę do zbiornika na wodę i wsypujemy zmieloną kawę. Lejek powinien być w pełni zapełniony kawą. Kawy nie ubijamy.
  3. przykręcamy górny zbiornik na gotowy napar i stawiamy na kuchence tak żeby uchwyt znajdował się poza źródłem ciepła.Jak górny zbiornik zacznie się zapełniać, zdejmujemy kawiarkę z kuchenki.
  4. Czekamy aż ekstrakcja się zakończy. Mieszamy, przelewamy napar do filiżanek i delektujemy się aromatyczną kawą

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Zaparzacze i kawiarki