Kawiarka Bialetti Fiammetta Restyling 3tz zielona, KBFRZ3

chwilowy brak towaru

  • Producent: Bialetti
  • Kategoria: Zaparzacze i kawiarki

Kawiarka Bialetti Fiammetta Restyling 3tz

Co potrzebujemy, żeby przygotować prawdziwe, włoskie espresso w kilka minut?

starczy kawiarka i oczywiście dobra kawa.

Fiammetta Restyling to nowa odsłona tradycyjnego modelu światowego lidera wśród producentów kawiarek, firmy Bialetti. Urządzenie podkreśla smuklejszy kształt wraz z nowym wzorem uchwytu, a także różnorodność dostępnych odcieni. To najszczególniej kolorowa kolekcja kawiarek Bialetti.

Model Bialetti Fiammetta Restyling 3 tz służy do zaparzenia 3 filiżanek espresso (po ok. 50ml).
pojemność całkowita to 150ml.

Fiammetta Restyling t o wyszukane połączenie klasycznego wyglądu i progresywności, dlategobez wątpienia może być ozdobą każdej kuchni. Świetny wygląd idzie w parze z funkcjonalnością urządzenia. Kawiarka jest dostępna w odważnych odcieńch, tak jak w tym przypadku błyskotliwym, żywym zielonym kolorze. Tworzona jest z aluminium, a rączka i dodatkowy uchwyt z tworzywa nienaturalnego w odcieniu czarnym.
stosowanie
Bialetti Fiammetta Restyling może być używana na palnikach gazowych, a także elektrycznych. Należy pamiętać o poprawnym ustawieniu urządzenia na kuchence w taki sposób, aby rączka znajdowała się poza zasięgiem źródła ciepła.
Kawiarkę należy myć ręcznie, bez użycia detergentów.
UWAGA! Urządzenie nie nadaje się do mycia w zmywarce.
rozmiar ma znaczenie
Decydując się na odpowiedni wymiar kawiarki musimy pamiętać, aby przy każdym zaparzaniu przygotować ilość kawy określoną przez producenta.
Przygotowanie naparu
Kawiarka wyglądem przypomina malutki czajniczek i składa się z trzech części: z górnego zbiornika z uszczelką, filtra i dolnego zbiornika. Ta technologia wymaga nieco grubiej zmielonych ziaren, które umieszczamy w filtrze, nalewamy wody do dolnego zbiornika (poniżej zaworu bezpieczeństwa), następnie łączymy ze sobą wszystkie części i stawiamy kawiarkę na kuchence (na solidnym, lecz nie za obfitym palniku). Podczas gotowania woda zmienia się w parę, przemieszcza się przez zmielone ziarna i skrapla w górnym zbiorniku. W efekcie uzyskujemy gotowy napar - intensywny i solidny w smaku! Cały proces trwa zaledwie kilka minut.
I już - prawdziwe włoskie espresso gotowe!

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Zaparzacze i kawiarki