• Producent: Hario
  • Kategoria: Zaparzacze i kawiarki
  • Ilość filiżanek: 6
Hario Shizuku Slow Drip Brewer - zaparzacz do wolnej ekstrakcji

Zagadkowo wyglądający zaparzacz budzi skojarzenia z laboratorium. W zasadzie adekwatnie. To nowy pomysł Hario na wolną ekstrakcję przy użyciu zimnej wody. Efekt zaskoczy Cię pełnym, złożonym smakiem, w całości pozbawionym goryczy.

Shizuku jest innowatorskim pomysłem Hario, który zaskakuje nie tylko formą. Nikt nie pozostanie obojętny na widok tego drippera, lecz tym bardziej na smak kawy, który uzyskasz. Wrażenie, które zrobisz będzie jedyne w swym typu.

właściwości drippera Shizuku
  • pozbawiony goryczy wyrazisty, pełny smak kawy, wielowarstwowy, złożony, z głębokim aromatem - powolna ekstrakcja (1 - 2 godz) wydobywa z kawy wszystkie jej subtelności, zachowując jednocześnie wszystkie jej walory
  • niesamowity design - zaskakujący wygląd rodem z chemicznego laboratorium wyeksponuje Twoją pasję
  • metalowy filtr zaprojektowany tak, żeby umożliwić powolne przesączanie się wody poprzez kawę; małe i gęste oczka zatrzymają drobinki kawy dając przezroczysty i czysty napój
  • szeroka objętość - jednorazowo możesz przygotwać aż do 600 ml kawy
  • możesz w nim przygotować kawę, ale też herbatę na zimo
Design

Lekki, nietłukący się dripper. Wykonany z tworzywa w kolorze czerwonym. Zabierz go ze sobą gdziekolwiek się udajesz - dzięki niemu nie będziesz skazany na picie kawy takiej, jaką odnajdziesz w miejscu pobytu. Możesz radować się smakiem ulubionego przelewu w każdym miejscu na świecie.

W komplecie odszukasz:
  • dripper
  • filtr stalowy
  • serwer
  • 10 papierowych filtrów
Jak przygotować kawę w Hario Shizuku

nieprzystępny na pierwszy rzut oka dripper jest bardziej niż prosty w obsłudze.

Potrzebować będziesz:

  • kawę
  • młynek, o ile decydujesz się używać świeżo zmielonej kawy, do czego niezwykle namawiamy
  • wagę
  1. przygotuj kawę zmieloną trochę grubiej niż do Chemexa (średnio+) - użyj 50g kawy na 600 ml wody
  2. wsyp zmieloną kawę do sitka w dripperze
  3. zalej małą ilością wody i zamieszaj
  4. na powierzchni kawy umieść papierowy filtr
  5. ustaw górny pojemnik na dripperze
  6. wlej pozostałą część wody (pamiętaj o proporcji do ilości kawy)
  7. zrób coś przyjemnego, coś co zajmie od 1 do 2 godzin - w tym czasie woda przesączy się poprzez kawę
  8. Twoja kawa jest już gotowa!

Nie ma wyśmienitej, uniwersalnej receptury na parzenie kawy. Ta, wyodrębniona poprzez nas, jest tylko punktem wyjścia. Każde ziarno reaguje trochę inaczej, a niewiele znaczące zmiany potrafią całkowicie zmienić smak kawy.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Zaparzacze i kawiarki