• Producent: Schar
  • Kategoria: Pozostałe ciasta i słodycze

Dieta bezglutenowa polega na bezwzględnej eliminacji z pożywienia produktów zawierających w składzie gluten. Gluten z natury występuje w: pszenicy, życie, jęczmieniu, owsie orkiszu i pszenżycie. Dopuszczalna liczba glutenu w produkcie poniżej 20 ppm = 0,02 % co muszą potwierdzić badania w akredytowanym laboratorium. Producent Schar jest numerem 1 w Europie w produkcji bezglutenowej mąki, chleba, makaronów, przekąsek, ciastek i słodyczy. Bezglutenowe krakersy firmy Schar. Opracowane specjalnie dla osób nietolerujących glutenu.

składniki towaru Skrobia kukurydziana, olej palmowy, mąka kukurydziana, cukier, mąka sojowa, dekstroza, modyfikowana skrobia kukurydziana, substancje spulchniające: wodorowęglan amonu, winian monopotasowy, wodorowęglan sodu; sól morska 1,2%, emulgator: lecytyna sojowa; substancja zagęszczająca: guma guar, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; naturalny aromat.

WARTOŚCI ODŻYWCZE (na 100g produktu)

Białko 2,3g

Błonnik 1,9g

Cukry 7,4g

kcal 442

kJ 1861

Kwasy 5,9g

Sól 2,3g

Węglowodany 78g

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Pozostałe ciasta i słodycze