Młynek wyekwipowano opatentowane ostrze PreciseCut® składające się z wielu mikroostrzy, dzięki któremu zioła mogą zostać szczególnie drobno pocięte. Wysuszone zioła nie są mielone, a cięte, co pozwala im kompletnie rozwinąć ich niepowtarzalny aromat.
Młynek sprosta wielu wysuszonym ziołom i przyprawom, jak chilli, kolendra, koper włoski, imbir, różowy pieprz i inne. Poręczna korbka powoduje, że mielenie jest praktycznie bez wysiłku, a naturalny opływowy zarys młynka dostosowuje się do dłoni.
zastosowany system CAP proste zdjęcie korbki w celu napełnienia młynka. Artykuł został zaprojektowany przez Roberta Franzhelda. Nie należy młynka myć w zmywarce. Młynek należy czyścić suchą, miękka ściereczką.
Nigdy nie należy urządzenia zanurzać w wodzie. Ostrze można oczyścić delikatnie szczoteczką. Materiał: drewno akacjowe, stal nierdzewna. Opakowanie: kartonowe pudełko prezentowe.