• Producent: Manuka Health New Zealand
  • Kategoria: Miody
  • Rodzaj: manuka
  • Wielkość opakowania: 0.25 kg

MIÓD MANUKA MGO 550+

Manuka to nazwa krzewu o efektownych kwiatach, który rośnie na terenie Nowej Zelandii i na południu Australii.
Uprawa manuki odbywa się w ekologicznych warunkach – pola porośnięte tym krzewem są oddalone od cywilizacji.
Uzyskany z nektaru manuki miód ma charakterystyczną ciemną kolorówę zbliżoną do miodu gryczanego i dość aktywny smak.


cechuje się wyjątkowo wysoką, certyfikowaną zawartością methylglyoxalu na poziomie 550 mg/kg.


DZIAŁANIE:

ma korzystny wpływ na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowego
dobroczynnie działa na układu niepodatnościowy
udoskonala wygląd skóry
antyoksydacyjne (zwalczające wolne rodniki)
antyseptyczne


wyznaczonIA:


GOJENIE RAN

Miód manuka w tym przypadku działa jak najkorzystniejszy opatrunek i lekarstwo w jednym. Zapobiega przenikaniu infekcji, ułatwia gojenie dzięki trafnemu nawilżeniu, zasklepia ranę, minimalizuje powstawanie blizn i zrostów, a także upraszcza oczyszczanie rany.


PROBLEMY ŻOŁĄDKOWE

Wielokrotnie udowodniono dobroczynny wpływ miodu na dolegliwości żołądkowe i jelitowe (wrzody, refluks, zespół jelita drażliwego).
Miód manuka efektywnie zahamowuje rozwój bakterii Helicobacter Pyroli.

Mogą go spożywać wszyscy ci, którzy nie są uczuleni na pszczele produkty i nie posiadają problemów cukrzycowych.
Nie ma przeciwwskazań, by miód przesyłkały dodatkowo dzieci powyżej pierwszego roku życia.


Dzięki licznym właściwościom prozdrowotnym, miód manuka jest nad wyraz rekomendowany osobom z problemami z układem pokarmowym i skórnymi.


SPOSÓB wykorzystania:


Należy spożywać 1-2 łyżeczki, 3 razy dziennie przed posiłkiem.


NAUKOWO POTWIERDZONE cechy MIODU MANUKA:


Badania naukowa przeprowadzone w 2008 roku na Politechnice Drezdeńskiej wykazały, iż Miód Manuka MGO jest jedynym jak dotąd produktem spożywczym na świecie, w którym znaleziono tak pokaźne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu -na poziomie od 30 mg/kg do ponad 800 mg/kg.
Dla porównania, stężenie tej substancji w innych występujących na świecie miodach wynosi średnio 3,1 mg/kg.
Te same badanie udowodniły,wyłącznie methylglyoxal jest odpowiedzialny za trwałe parametry specyficzne dla miodu Manuka.

Miód Manuka MGO jest tworzony poprzez pszczoły żywiące się nektarem z kwiatów rośliny o nazwie Manuka (Leptospermum scoparium), która rośnie tylko w Nowej Zelandii.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Miody