• Producent: Manuka Health New Zealand
  • Kategoria: Miody
  • Rodzaj: manuka
  • Wielkość opakowania: 0.25 kg

MIÓD MANUKA MGO 30+

Manuka to nazwa krzewu o spektakularnych kwiatach, który rośnie na terenie Nowej Zelandii i na południu Australii.
Uprawa manuki odbywa się w organicznych warunkach – pola porośnięte tym krzewem są oddalone od cywilizacji.
Uzyskany z nektaru manuki miód ma typową ciemną kolorówę zbliżoną do miodu gryczanego i dość intensywny smak.


cechuje się niezwykle wysoką, certyfikowaną zawartością methylglyoxalu na poziomie 30 mg/kg.


DZIAŁANIE:

ma dobry wpływ na poprawę i utrzymanie korzystnego stanu układu pokarmowego
dobroczynnie działa na układu wytrzymałościowy
polepsza wygląd skóry
antyoksydacyjne (zwalczające wolne rodniki)
antyseptyczne


GOJENIE RAN

Miód manuka w tym przypadku działa jak najkorzystniejszy opatrunek. Uniemożliwia przenikaniu infekcji, ułatwia gojenie dzięki stosownemu nawilżeniu, zasklepia ranę, minimalizuje powstawanie blizn i zrostów i ułatwia oczyszczanie rany.


PROBLEMY ŻOŁĄDKOWE

Wielokrotnie udowodniono dobroczynny wpływ miodu na dolegliwości żołądkowe i jelitowe (wrzody, refluks, zespół jelita drażliwego).


Mogą go spożywać wszyscy ci, którzy nie są uczuleni na pszczele produkty oraz nie posiadają problemów cukrzycowych.
Nie ma przeciwwskazań, aby miód wysyłkały także dzieci powyżej pierwszego roku życia.


Dzięki licznym właściwościom prozdrowotnym, miód manuka jest wyjątkowo polecany osobom z problemami z układem pokarmowym i skórnymi.


SPOSÓB użycia:


Należy spożywać 1-2 łyżeczki, 3 razy dziennie przed posiłkiem.


NAUKOWO POTWIERDZONE cechy MIODU MANUKA:


Badania naukowa przeprowadzone w 2008 roku na Politechnice Drezdeńskiej wykazały, że Miód Manuka MGO jest jedynym jak dotąd produktem spożywczym na świecie, w którym znaleziono tak spore stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu -na poziomie od 30 mg/kg do ponad 800 mg/kg.
Dla porównania, stężenie tej substancji w innych występujących na świecie miodach wynosi przeciętnie 3,1 mg/kg.
Te same badanie udowodniły,tylko methylglyoxal jest odpowiedzialny za trwałe atrybuty specyficzne dla miodu Manuka.

Miód Manuka MGO jest wytworzony poprzez pszczoły żywiące się nektarem z kwiatów rośliny o nazwie Manuka (Leptospermum scoparium), która rośnie tylko w Nowej Zelandii.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Miody