• Producent: Manuka Health New Zealand
  • Kategoria: Miody
  • Rodzaj: manuka
  • Wielkość opakowania: 0.5 kg

MIÓD MANUKA MGO 250+

Manuka to nazwa krzewu o pięknych kwiatach, który rośnie na terenie Nowej Zelandii i na południu Australii.
Uprawa manuki odbywa się w naturalnych warunkach – pola porośnięte tym krzewem są oddalone od cywilizacji.
Uzyskany z nektaru manuki miód ma typową ciemną odcienię zbliżoną do miodu gryczanego i dość intensywny smak.


znamionuje się nad wyraz wysoką, certyfikowaną zawartością methylglyoxalu na poziomie 250 mg/kg.


DZIAŁANIE:

ma prawidłowy wpływ na udoskonalenie i utrzymanie korzystnego stanu układu pokarmowego
dobroczynnie działa na układu wytrzymałościowy
poprawia wygląd skóry
antyoksydacyjne (zwalczające wolne rodniki)
antyseptyczne




GOJENIE RAN

Miód manuka w tym przypadku działa jak najlepszy opatrunek i lekarstwo w jednym. Zapobiega przenikaniu infekcji, usprawnia gojenie dzięki stosownemu nawilżeniu, zasklepia ranę, minimalizuje powstawanie blizn i zrostów i usprawnia oczyszczanie rany.


PROBLEMY ŻOŁĄDKOWE

Wielokrotnie udowodniono dobroczynny wpływ miodu na dolegliwości żołądkowe i jelitowe (wrzody, refluks, zespół jelita drażliwego).
Miód manuka sprawnie zahamowuje rozwój bakterii Helicobacter Pyroli.


Mogą go spożywać wszyscy ci, którzy nie są uczuleni na pszczele produkty oraz nie mają problemów cukrzycowych.
Nie ma przeciwwskazań, by miód wysyłkały również dzieci powyżej pierwszego roku życia.


Dzięki licznym właściwościom prozdrowotnym, miód manuka jest stanowczo polecany osobom z problemami z układem pokarmowym i skórnymi.


SPOSÓB użycia:


Należy spożywać 1-2 łyżeczki, 3 razy dziennie przed posiłkiem.


NAUKOWO POTWIERDZONE parametry MIODU MANUKA:


Badania naukowa przeprowadzone w 2008 roku na Politechnice Drezdeńskiej wykazały, iż Miód Manuka MGO jest jedynym jak dotąd produktem spożywczym na świecie, w którym znaleziono tak szerokie stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu -na poziomie od 30 mg/kg do ponad 800 mg/kg.
Dla porównania, stężenie tej substancji w innych występujących na świecie miodach wynosi średnio 3,1 mg/kg.
Te same badanie udowodniły,wyłącznie methylglyoxal jest odpowiedzialny za trwałe cechy typowe dla miodu Manuka.

Miód Manuka MGO jest wyprodukowany poprzez pszczoły żywiące się nektarem z kwiatów rośliny o nazwie Manuka (Leptospermum scoparium), która rośnie tylko w Nowej Zelandii.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Miody