• Producent: Manuka Health New Zealand
  • Kategoria: Miody
  • Rodzaj: manuka
  • Wielkość opakowania: 0.25 kg
NATURALNE WSPOMAGANIE UKŁADU opornOŚCIOWEGO


MIÓD MANUKA MGO 250+

Manuka to nazwa krzewu o efektownych kwiatach, który rośnie na terenie Nowej Zelandii i na południu Australii.
Uprawa manuki odbywa się w naturalnych warunkach – pola porośnięte tym krzewem są oddalone od cywilizacji.
Uzyskany z nektaru manuki miód ma standardową ciemną kolorówę zbliżoną do miodu gryczanego i dość energiczny smak.


znamionuje się nad wyraz wysoką, certyfikowaną zawartością methylglyoxalu na poziomie 250 mg/kg.


DZIAŁANIE:

ma dobry wpływ na udoskonalenie i utrzymanie prawidłowego stanu układu pokarmowego
dobroczynnie działa na układu odpornościowy
ulepsza wygląd skóry
antyoksydacyjne (zwalczające wolne rodniki)
antyseptyczne


GOJENIE RAN:

Miód manuka w tym przypadku działa jak najlepszy opatrunek i lekarstwo w jednym. Uniemożliwia przenikaniu infekcji, upraszcza gojenie dzięki odpowiedniemu nawilżeniu, zasklepia ranę, minimalizuje powstawanie blizn i zrostów i ułatwia oczyszczanie rany.

PROBLEMY ŻOŁĄDKOWE

Wielokrotnie udowodniono dobroczynny wpływ miodu na dolegliwości żołądkowe i jelitowe (wrzody, refluks, zespół jelita drażliwego).



Mogą go spożywać wszyscy ci, którzy nie są uczuleni na pszczele produkty oraz nie mają problemów cukrzycowych.
Nie ma przeciwwskazań, aby miód wysyłkały jeszcze dzieci powyżej pierwszego roku życia.


Dzięki licznym właściwościom prozdrowotnym, miód manuka jest istotnie polecany osobom z problemami z układem pokarmowym i skórnymi.

użytkowanIE:

Należy spożywać 1-2 łyżeczki, 3 razy dziennie przed posiłkiem.


NAUKOWO POTWIERDZONE parametry MIODU MANUKA:


Badania naukowa przeprowadzone w 2008 roku na Politechnice Drezdeńskiej wykazały, że Miód Manuka MGO jest jedynym jak dotąd produktem spożywczym na świecie, w którym znaleziono tak obszerne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu -na poziomie od 30 mg/kg do ponad 800 mg/kg.
Dla porównania, stężenie tej substancji w innych występujących na świecie miodach wynosi przeciętnie 3,1 mg/kg.
Te same badanie udowodniły,wyłącznie methylglyoxal jest odpowiedzialny za trwałe cechy charakterystyczne dla miodu Manuka.

Miód Manuka MGO jest produkowany przez pszczoły żywiące się nektarem z kwiatów rośliny o nazwie Manuka (Leptospermum scoparium), która rośnie tylko w Nowej Zelandii.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Miody