• Producent: Manuka Health New Zealand
  • Kategoria: Miody
  • Rodzaj: manuka
  • Wielkość opakowania: 0.5 kg


MIÓD MANUKA MGO 100+

Manuka to nazwa krzewu o przepięknych kwiatach, który rośnie na terenie Nowej Zelandii i na południu Australii.
Uprawa manuki odbywa się w naturalnych warunkach – pola porośnięte tym krzewem są oddalone od cywilizacji.
Uzyskany z nektaru manuki miód ma charakterystyczną ciemną odcienię zbliżoną do miodu gryczanego i dość intensywny smak.


charakteryzuje się szczególnie wysoką, certyfikowaną zawartością methylglyoxalu na poziomie 100 mg/kg.


DZIAŁANIE:

ma dobry wpływ na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowego
dobroczynnie działa na układu wytrzymałościowy
polepsza wygląd skóry
antyoksydacyjne (zwalczające wolne rodniki)
antyseptyczne

GOJENIE RAN:

Miód manuka w tym przypadku działa jak najlepszy opatrunek i lekarstwo w jednym. Uniemożliwia przenikaniu infekcji, ułatwia gojenie dzięki optymalnemu nawilżeniu, zasklepia ranę, minimalizuje powstawanie blizn i zrostów, a także ułatwia oczyszczanie rany.

PROBLEMY ŻOŁĄDKOWE
Wielokrotnie udowodniono dobroczynny wpływ miodu na dolegliwości żołądkowe i jelitowe (wrzody, refluks, zespół jelita drażliwego).


Mogą go spożywać wszyscy ci, którzy nie są uczuleni na pszczele produkty oraz nie posiadają problemów cukrzycowych.
Nie ma przeciwwskazań, żeby miód wysyłkały także dzieci powyżej pierwszego roku życia.


SPOSÓB wykorzystania:


Należy spożywać 1-2 łyżeczki, 3 razy dziennie przed posiłkiem.


NAUKOWO POTWIERDZONE parametry MIODU MANUKA:


Badania naukowa przeprowadzone w 2008 roku na Politechnice Drezdeńskiej wykazały, iż Miód Manuka MGO jest jedynym jak dotąd produktem spożywczym na świecie, w którym znaleziono tak obszerne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu -na poziomie od 30 mg/kg do ponad 800 mg/kg.
Dla porównania, stężenie tej substancji w innych występujących na świecie miodach wynosi średnio 3,1 mg/kg.
Te same badanie udowodniły,jedynie methylglyoxal jest odpowiedzialny za trwałe cechy charakterystyczne dla miodu Manuka.

Miód Manuka MGO jest wyprodukowany przez pszczoły żywiące się nektarem z kwiatów rośliny o nazwie Manuka (Leptospermum scoparium), która rośnie tylko w Nowej Zelandii.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Miody