89,90 PLN
Zobacz w sklepie
Ocena sklepu:
nieprawdopodobnie rzadki miód, zwłaszcza na ternie Polski. Niezbyt słodki, co ciekawe przypomina smak liści szałwii.
Patoka – gęsta, „lepka", żywiczna; Kolor ciemny, podobny do zmielonych ziaren kminku, lekko zielonkawy.
Miód Faceliowy pochodzi z nektaru kwiatów facelii błękitnej (Phacelia tanacetifolia Benth.), gatunku pochodzącego z Kalifornii, a uprawianego w Europie dla celów pastewnych,...
ponadprzeciętnie rzadki miód, zwłaszcza na ternie Polski. Niezbyt słodki, co niebanalne przypomina smak liści szałwii.Patoka – gęsta, „lepka", żywiczna; Kolor ciemny, podobny do zmielonych...
Miód Faceliowy pochodzi z nektaru kwiatów facelii błękitnej (Phacelia tanacetifolia Benth.), gatunku pochodzącego z Kalifornii, a uprawianego w Europie dla celów pastewnych, fitosanitarnych,na ogół...
nieprawdopodobnie rzadki miód, zwłaszcza na ternie Polski. Niezbyt słodki, co interesujące przypomina smak liści szałwii.Patoka – gęsta, „lepka", żywiczna; Kolor ciemny, podobny do zmielonych...
Lipa, nazywana przez pszczelarzy królową pożytków miododajnych, kwitnie na przełomie czerwca i lipca, dostarczając wtedy cennego pożytku pszczołom, dzięki temu miód jest tak czysty i posiada...
Miód Faceliowy pochodzi z nektaru kwiatów facelii błękitnej (Phacelia tanacetifolia Benth.), gatunku pochodzącego z Kalifornii, a uprawianego w Europie dla celów pastewnych, fitosanitarnych,w...
Nazywany 'Królem Miodów', ponieważ trudność i pracochłonność w pozyskaniu, a także drobna ilość wrzosowisk w Polsce powoduje,dostępny jest w nielicznych pasiekach. Pozyskiwany jest od...
Pozyskiwany jest w okresie kwitnienia z robinii akacjowej, zwaną poprzez pszczelarzy białą akacją lub białą lipą. W stanie płynnym - patoka, miód akacjowy ma barwę jasno-słomkową poprzez...
To jeden z najpopularniejszych miodów w naszym kraju. Nad wyraz szybko krystalizuje (często jeszcze w samych plastrach, tuż po wyjęciu z ula), dlategoradować się jego płynną postacią, należy go...
niebywale rzadki miód, zwłaszcza na ternie Polski. Niezbyt słodki, co niebanalne przypomina smak liści szałwii.Patoka – gęsta, „lepka", żywiczna; Kolor ciemny, podobny do zmielonych ziaren...
Regenerująca mieszanka miodu, mleczka pszczelego (0,5%), pyłku kwiatowego (10%), propolisu (0,5%).Mleczko pszczele - pokarm wszystkich pszczelich larw do 3 dnia życia, larw, z których powstają...
Miód gryczany należy do miodów najpóźniejszych, zbierany jest dopiero pod koniec lipca. W swojej pierwotnej postaci płynnej patoki, ma odcień ciemno-brązowy, ciemno-herbaciany do brunatnego oraz...
Miód gryczany należy do miodów najpóźniejszych, zbierany jest dopiero pod koniec lipca. W swej pierwotnej postaci - płynnej patoki, ma odcień ciemno-brązowy, ciemno-herbaciany do brunatnego i...
W Polsce występują dwa gatunki miodów spadziowych; jest to tzw. Spadź liściasta, pochodzi zwykle z drzew lipy, a także spadź iglasta. W zabarwieniu jest najczęściej ciemny z odcieniem zielonkawym...