• Producent: Vitariz
  • Kategoria: Masła orzechowe, kakaowe i inne
Opis produktu Opis

Napój ryżowy z migdałami producenta Vitariz stanowi doskonałą alternatywę dla konwencjonalnych produktów mlecznych. Może być wykorzystywany przez wegetarian, wegan i osoby z nietolerancją laktozy. Wyprodukowany został z wykorzystaniem w 100% organicznych i naturalnych części pochodzących z certyfikowanych i kontrolowanych upraw. Nie mieści laktozy ani glutenu. Produkt bez dodatku cukru, gromadzi tylko naturalnie występujące cukry.

produkt akcentuje nad wyraz delikatna i subtelna konsystencja o orzeźwiającym migdałowym smaku. Perfekcyjnie smakuje sam albo w połączeniu z deserem albo kawą. Może być wykorzystany jako:

  • baza do przygotowania pysznych koktajli owocowych,
  • dodatek do kawy lub herbaty,
  • dodatek do granoli albo musli,
  • zamiennik tradycyjnego mleka krowiego w przygotowaniu budyniu.

Ryż jest cennym źródłem błonnika, cynku, potasu, magnezu,, a także żelaza. Gromadzi w dodatku witaminę E, a także witaminy z grupy B. Dzięki zawartości pasty migdałowej, całość nabiera niezwykle delikatnego smaku. Ryż to skarbnica witaminy E, witaminy B6, magnezu, wapnia, fosforu, żelaza, selenu, a także błonnika, który pozytywnie wpływa na pracę układu pokarmowego. Pasta migdałowa wzbogaca napój o dodatkową dawkę witamin i wapnia, fosforu, potasu, magnezu, żelaza i cynku, nienasyconych kwasów tłuszczowych i błonnika. Ryż i pasta migdałowa stanowią rewelacyjne połączenie smaków i wartości odżywczych.

komponenty

Woda, ryż* (14%), olej słonecznikowy*, pasta migdałowa*(1,2%), sól morska, naturalny aromat migdałowy*

*certyfikowany ekologiczny

Wartość odżywcza Informacja alergenna

Nie posiada laktozy ani glutenu. Produkt bez dodatku cukru, gromadzi tylko naturalnie występujące cukry.

Zalecane warunki przechowywania

Po otwarciu produkt przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni. Bronić przed działaniem promieni słonecznych.

szczegóły towaru

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Masła orzechowe, kakaowe i inne