• Producent: Diet-food
  • Kategoria: Masła orzechowe, kakaowe i inne

Opis Skład DawkowanieDiet-Food Ghee Butter 300 gramBio masło klarowane ekologicznego pochodzenia. Zawiera czysty tłuszcz, dzięki czemu ma intensywnie maślany smak, który wzbogaca jakość i walory odżywcze potraw.

Ghee Butter obfituje w cenne kwasy tłuszczowe, przeciwutleniacze i witaminy. Ghee Butter - zwykłe masło nie ma szansNaturalne, ekologiczne masło zawierające wyłącznie czysty tłuszcz. Ma unikalny profil odżywczy.

Zostało pozbawione białek i substancji szkodliwych, uwalnianych w trakcie obróbki żywności w wysokiej temperaturze. GHEE ma pyszny, maślany smak, który nadaje potrawom bogatszy i zarazem przyjemniejszy aromat.

Stanowi wysokie źródło składników odżywczych - witamin, antyoksydantów i kwasów tłuszczowych. Stosowania Ghee Butter nie muszą obawiać się osoby zmagające się ze zbyt wysokim poziomem cholesterolu - produkt nie wpływa na wzrost jego poziomu.

Wręcz przeciwnie, wspiera pracę serca i układu krwionośnego. Dzięki zawartości wysokiej zawartości czystego tłuszczu, Ghee Butter jest produktem polecanym osobom prowadzącym dietę Paleo.Zalety stosowania Ghee Butter: nie zawiera laktozy, ponieważ wykonany został z suchej masy mlecznej, po oczyszczeniu pozostałych substancji jest stabilne i nie rozpuszcza się nawet, gdy jest przechowywane poza lodówką zawiera wysoką dawkę witamin A, D, E i K i antyoksydantów, co wpływa na wzmocnienie tkanki kostnej i wsparcie układu odpornościowego wysoka ilość kwasów tłuszczowych wspiera trawienie i korzystnie wpływa na florę jelitową nie podnosi poziomu cholesterolu, a wręcz przeciwnie przyczynia się do obniżenia poziomu złego cholesterolu LDL w wysokiej temperaturze nie uwalnia szkodliwych dla zdrowia substancji zawiera sprzężony kwas linolenowy (CLA) wspomagający redukcję wagiPochodzenie i powstawanie masła klarowanegoGhee pochodzi z kuchni Azji Południowej.

Jest nie tylko rodzajem klarowanego masła, ale również dodatkiem leków i elementem tradycyjnych rytuałów religijnych. Powstaje w wyniku oddzielenia tłuszczu mlecznego od pozostałych części mleka. Dzieje się to w procesie stopniowego ogrzewania, aż do momentu parowania wody.

W wyniku takiego rozwoju pozostają trzy warstwy: białko serwatki, cząsteczki kazeiny i ciekły tłuszcz. Po usunięciu białek serwatkowych odlewa się tłuszcz, który po ostygnięciu tworzy zdrowe, masło klarowane.

Gorące, roztopione masło przypomina żółtą ciecz, jednak gdy ostygnie ma piękny, kremowy kolor i pyszny, intensywnie maślany smak. Stosowanie masła klarowanego ma wiele korzyści dla zdrowia.Zapoznaj się z ofertą prozdrowotnych produktów marki Diet-Food, w której znajduje się szeroki wybór prozdrowotnych produktów dla osób dbających o zdrowie i samopoczucie.Producent bio masła klarowanego - Ghee Butter:Diet-FoodZobacz wszystkie produkty z kategorii: zdrowe tłuszcze, o wysokich walorach odżywczych.Wartość odżywcza i skład ekologicznego masła Ghee: Wartość odżywcza 100 g Wartość energetyczna 3681 kJ / 895 kcal Białko <0,5 g Tłuszcze ogółem w tym nasycone kwasy tłuszczowe >99,5 g 62,5 g Węglowodany w tym cukry <0,5 g <0,5 g Sól <0,5 g Składniki: 100% organiczne masło klarowane.Przechowywanie: Przechowuj w chłodnym, suchym miejscu, nie wymaga przechowywania w lodówce.Charakterystyka masła klarowanego Ghee Butter: Zawartość słoika: 300 gramZastosowanie masła marki Diet-Food na co dzieńZalecany sposób spożycia: Masło klarowane jest zdrową alternatywą tradycyjnego masła.

Zawiera wyłącznie czysty tłuszcz, który bogaty jest w kwasy tłuszczowe, witaminy i przeciwutleniacze. Doskonale nadaje się do smarowania kanapek, wypieków, smażenia i gotowania. Obróbka termiczna nie zmienia smaku potrawy, a jedynie wzbogaca ją w składniki odżywcze.

Masło klarowane nie uwalnia w wysokiej temperaturze szkodliwych dla zdrowia substancji.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Masła orzechowe, kakaowe i inne