• Producent: Bezgluten
  • Kategoria: Mąki
  • Wielkość opakowania: 0.2 kg
Opis artykułu Opis

artykuł nadający się do zastąpienia jajka przy sporządzaniu: jajecznicy, ciastek i innych potraw, których komponentyem są jajka.

produkt jest niskobiałkowy PKU, nie gromadzi glutenu, skrobi pszennej, mleka, jaj, czekolady i soi.

elementy

Skrobia kukurydziana, substancja zagęszczająca: E 464, E 466, barwnik: karoteny.

Sposób zastosowania

10 gram zamiennika odpowiada 1 sztuce jajka.
Jest to artykuł nadający się ponadto do zastąpienia jajka przy sporządzaniu ciasteczek i innych potraw. Dodanie go w niewielkich ilościach do chleba polepsza strukturę miękiszu pieczywa.

Sposób wykonania jajecznicy:
2 łyżeczki od herbaty (10 g) zamiennika wymieszać z 40 ml wody i ubić na pianę. Jest to liczba odpowiadająca 1 szt. Jajka. Następnie smażyć na tłuszczu dłużej tradycyjną jajecznicę.

Wartość odżywcza w 100g szczegóły artykułu

Kraj produkcji: Polska

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Mąki