• Producent: Bezgluten
  • Kategoria: Mąki
  • Rodzaj: kukurydziana
  • Wielkość opakowania: 0.5 kg

Skrobia kukurydziana bezglutenowa 500g – asygnowana jest dla osób na diecie bezglutenowej. Dieta bez glutenu wymaga specjalnego traktowania. Zespala się z pewnymi ograniczeniami żywieniowymi, ale nie będzie nieprzystępna, jeśli do niej zostanie włączony artykuł pozbawiony składnika uczulającego.

Tak powstała skrobia kukurydziana bezglutenowa 500g. W kuchni może być używana do zagęszczania zup i sosów, do wyrobu domowego pieczywa, naleśników, budyniu czy ciast. Jest potrzebna w korzystnym żywieniu człowieka, bo dostarcza wszystkich koniecznych części odżywczych.

Skrobia kukurydziana bezglutenowa 500g to produkt pochodzenia naturalnego, w pełni bezpieczny i zdrowy. Wykorzystywanie towarów bezglutenowych może odmienić jakość życia. Dzięki nim potrawy nie tylko będą urozmaicone, ale nabiorą nowego smaku.

Należy pamiętać, iż higroskopijne parametry skrobi sprawiają, że musi być przechowywana w szczelnych opakowaniach, chroniących ją przed wilgocią, a także światłem. Wykorzystanie: do zagęszczania zup, sosów, wyrobu pieczywa, ciast, naleśników Warunki przechowywania: po otwarciu przechowywać w szczelnym pojemniku, w suchym i chłodnym miejscu.

artykuł: bezglutenowy, bezmleczny

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Mąki