Mąka z tapioki 500g - targroch marki Tar-groch-fil sp. filipowice 161, 32-840 zakliczyn, polska, dystrybuto

chwilowy brak towaru

  • Producent: TAR-GROCH-FIL sp. Filipowice 161, 32-840 Zakliczyn, Polska, Dystrybuto
  • Kategoria: Mąki
  • Wielkość opakowania: 0.5 kg

OPIS Mąka z tapioki 500 g Targroch - nieprzeciętny komponent deserów i wypieków- lekkostrawna i pożywna- zagęstnik zup Tapioka to skrobia pozyskiwana z bulw manioku, rośliny która pochodzi z Ameryki południowej.

Jest lekkostrawna i pożywna, nie posiada glutenu i jest hipoalergiczna. Nie specyficznego smaku, ani zapachu, co powoduje, iż śmiało można dodawać ją do potraw bez obawy, że zmieni ich smak.wykorzystywana jest jako komponent do wypieku chleba, ciastek i ciast bezglutenowych.

nadaje się jeszcze do zagęszczania zup i sosów oraz do przygotowywania lekkich puddingów i innych słodkich deserów. Składnikiskrobia z bulwy manioku Wartość odżywcza artykułu w 100 g (%RWS*):Wartość energetyczna - 1524 kJ / 364 kcal (18%)Tłuszcz - 0,1 g (<1%)- w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g (0%)Węglowodany - 91 g (36%)- w tym cukry – 0 g (0%)Błonnik – 0 gBiałko – 0,1 g (<1%)Sól** – 0,1 g (1,7%)możliwe naturalne odchylenia.**Zawartość soli wynika wyłącznie z występowaniu naturalnie.*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).

Masa netto: 500 g INFORMACJA O ALERGENACHW zakładzie pakowane są ponadto: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, najróżniejsze orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych bezkompromisowców.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Produkty najpopularniejsze w kategorii Mąki