• Producent: BadaPak
  • Kategoria: Mąki
  • Wielkość opakowania: 5 kg

Mąka z tapioki

Mąka z tapioki to z łatwością strawne węglowodany (ok. 90%) i odrobina białka. Tapioka jest produktem zdrowym i kompletnie roślinnym. Nie ma w niej cholesterolu.

Mąka z tapioki znajduje obszerne zastosowanie w kuchni. Ponieważ nie ma żadnego smaku, nie zmienia też smaku potraw, do których jest dodawana, jestwyjątkowo zdrowa. Dodaje się ją do przeróżnych sosów i do zup, musów, polew, kisieli, lukrów, ponieważ najpowszechniejsze zastosowanie tej mąki w kulinariach to zagęszczanie tapioką tych właśnie potraw. W przemyśle spożywczym wykorzystuje się ją do produkcji kisielu, różnych legumin i deserków mlecznych.

Tapioka to produkt skrobiowy, który pozyskiwany jest z manioku, rośliny o bulwiastych korzeniach rosnącej w klimacie gorącym. Znamionuje się różnobarwnymi gałęziami i znacznymi bulwami korzeniowymi o masie nawet do 4 kg.

Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane też sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).

zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.

firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.

podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak na dodatek mogą być danymi literaturowymi.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Mąki