• Producent: BadaPak
  • Kategoria: Mąki
  • Rodzaj: pszenna
  • Wielkość opakowania: 5 kg

Mąka pszenna razowa rodzaj 1850 posiada więcej elementów mineralnych, błonnika i witamin z grupy B niż inne mąki pszenne. Używana jest głównie do wypieku pieczywa rodzaju Graham, lecz także do przygotowania makaronów czy dietetycznych batonów. Jej nazwa wzięła się od prezbiteriańskiego pastora Sylvestra Grahama, który był jednym z pierwszych propagatorów zdrowego odżywiania.

To pełnoziarnista mąka uzyskiwana z przemiału całych ziaren. Gromadzi otręby i błonnik, jest delikatniejsza w smaku od konwencjonalnej mąki razowej. Pszenna mąka razowa wariant 1850 jest bogata w cenne elementy mineralne m.in. Witaminy z grupy B. Mąka pszenna w głównej mierze stosowana jest do pieczenia chleba, bułek, spodów do pizzy, pierogów i makaronów. Ciasto z mąki pszennej przed upieczeniem ma rozciągliwą konsystencję i nad wyraz dobrze wyrasta.

Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane dodatkowo sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).

fotografie artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.

firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.

podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak w dodatku mogą być danymi literaturowymi.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Mąki