• Producent: BadaPak
  • Kategoria: Mąki
  • Rodzaj: pszenna
  • Wielkość opakowania: 1 kg

Mąka pszenna razowa wariant 1850 zawiera więcej elementów mineralnych, błonnika i witamin z grupy B aniżeli inne mąki pszenne. Wykorzystywana jest przeważnie do wypieku pieczywa rodzaju Graham, lecz także do przygotowania makaronów czy dietetycznych batonów. Jej nazwa wzięła się od prezbiteriańskiego pastora Sylvestra Grahama, który był jednym z pierwszych propagatorów zdrowego odżywiania.

To pełnoziarnista mąka uzyskiwana z przemiału całych ziaren. Posiada otręby i błonnik, jest delikatniejsza w smaku od klasycznej mąki razowej. Pszenna mąka razowa typ 1850 jest bogata w cenne komponenty mineralne m.in. Witaminy z grupy B. Mąka pszenna przede wszystkim użytkowana jest do pieczenia chleba, bułek, spodów do pizzy, pierogów i makaronów. Ciasto z mąki pszennej przed upieczeniem ma sprężystą konsystencję i niezwykle korzystnie wyrasta.

Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane jeszcze sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).

fotografie towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.

producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.

podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak dodatkowo mogą być danymi literaturowymi.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Mąki