• Producent: Młyny Stoisław
  • Kategoria: Mąki
  • Rodzaj: pszenna
Młyny Stoisław Mąka pszenna na pizzę włoską rodzaj 00 1 kg EAN 5900563001146 Rynek docelowy PL informacje produktowe komponenty składniki mąka pszenna
środek do przetwarzania mąki: L-cysteina Wartości odżywcze 100 g produktu: %RWS* w 100 g Wartość energetyczna 1453 kJ/342 kcal 17% Tłuszcz 1 g 1% w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g 1% Węglowodany 71 g 27% w tym cukry 2,4 g 3% Błonnik 2,9 g - Białko 11 g 22% Sól <0,01 g 0% * RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). Obliczona wartość odżywcza na 100g Wartość energetyczna (kJ) 1453 Wartość energetyczna (kcal) 342 Tłuszcz (g) 1 w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 0.2 Węglowodany (g) 71 w tym cukry (g) 2.4 Błonnik (g) 2.9 Białko (g) 11 Sól (g) <0.01 Opis towaru producent Młyny Stoisław producent standaryzowana marka - Młyny Stoisław
Nazwa artykułu uregulowana prawnie Mąka pszenna typ „00" Marketing Company Name Przedsiębiorstwo Zbożowo-Młynarskie "PZZ" w Stoisławiu S.A. Adres firmy Stoisław 11
76-031 Mścice O producencie Posiadamy dokument jakości ISO 22000:2005 Przechowywanie i wykorzystywanie wariant przechowywania rodzaj Przechowywać w temperaturze otoczenia Przechowywanie Przechowywać w suchym, przewiewnym miejscu. Przepisy Pizza włoska na cienkim cieście
- 300 g Mąki Młyny Stoisław na pizzę włoską typ „00"
- 10 g świeżych drożdży albo 4 g drożdży suszonych
- 200 ml ciepłej wody
- 1 łyżeczka cukru
- 1 płaska łyżeczka soli
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- zioła prowansalskie
- sos pomidorowy

Ulubione dodatki np.: ser, szynka, pieczarki, salami, kukurydza, papryka, cebula, oliwki, owoce morza.

Przygotowanie ciasta: Drożdże i cukier rozpuszczamy w 100 ml ciepłej wody i odstawiamy na kilka minut. Mąkę, sól i oliwę mieszamy w misce i dodajemy rozpuszczone drożdże. Wyrabiając ręcznie ciasto poprzez kilka minut, dolewamy co jakiś czas pozostałą część ciepłej wody. Ciasto powinno być jednolitej konsystencji, lekkie, rozciągliwe i nieklejące się do miski ani dłoni. Z ciasta wytwarzamy kulkę i pozostawiamy w ciepłym miejscu do wyrośnięcia w przykrytej ściereczką misce na około 30-40 min. W tym czasie ciasto powinno podwoić swą pojemność. Wyrośnięte ciasto wykładamy na posypaną mąką stolnicę i rozwałkowujemy na cienki placek (2-3 mm), nadając stosowny kształt.
Przekładamy na wysmarowaną tłuszczem blaszkę, smarujemy sosem pomidorowym i dekorujemy dodatkami według uznania. Pieczemy w uprzednio nagrzanym piekarniku w temp. 220-250°C przez 12-15 min.

Smacznego! Opakowanie rozmiar opakowania 1kg rozmiar liczbowy rozmiar liczbowy - 1
rozmiar Wymagana wysokość na półce (mm) Wymagana szerokość na półce (mm) Wymagana głębokość na półce (mm)

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Mąki