• Producent: TAR-GROCH-FIL sp. Filipowice 161, 32-840 Zakliczyn, Polska, Dystrybuto
  • Kategoria: Mąki
  • Wielkość opakowania: 1 kg

OPISMąka migdałowa 1000g Targroch -zmielone migdały w formie mąki-zamiennik dla innych mąk-dodatek do deserów, składnik ciast Mąka migdałowa powstaje w wyniku blanszowania, a następnie zmielenia migdałów na niewielki proszek.

charakteryzująca się delikatnością, równocześnie wyczuwalną naturalną słodyczą, perfekcyjnie nadaje się jako komponent wypieków, naleśników, gofrów. Mąka migdałowa stanowi zdrowszą alternatywę dla mąk pszennych, zbożowych a choćby owsianych.

Dzięki możliwości jedzenia jej bezkompromisowej, nadaje się jako dekoracja, oraz posypka sałatek, czy surówek. KomponentyMigdały. Wartość odżywcza artykułu w 100g Wartość energetyczna 572 kcal Tłuszcz 52 g -w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,74 g Węglowodany 20,5 g -w tym cukry 4,2 g Błonnik 12,9 g Białko 20 g Sól 0,04 g SPOSÓB użyciaMąka migdałowa mając szeroki zakres użytkowania pasuje do wypieków, jako posypka do deserów, zagęszczenia zup i sosów.

Opakowanie 250 gram gromadzi 5 rekomendowanych porcji. INFORMACJA ALERGENNAW zakładzie pakowane są też: sezam, migdały, produkty z dwutlenkiem siarki SO2, produkty zawierające gluten, przeróżne orzechy. Pomimo dołożenia wszystkich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie tych bezkompromisowców.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu w zamkniętym opakowaniu.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Mąki