• Producent: KUBARA
  • Kategoria: Mąki
  • Wielkość opakowania: 0.3 kg

Mąka amarantusowa prażona/instant Amarello nadaje lekkość i puszystość domowym wypiekom. To zdrowe jedzenie stanowinadzwyczajny zagęstnik do zup i sosów. Wysoka zawartość błonnika, żelaza i magnezu wzbogaci Twoją dietę.

Mąka amarantusowa prażona/instant jest lekka i puszysta, jest znakomitym zagęstnikiem do zup i sosów, to uniwersalny dodatek do wypieków;

WYSOKA ZAWARTOŚĆ ŻELAZA, MAGNEZU I BŁONNIKA

Amarantus (szarłat) w chlebie to częsty sposób zastosowania mąki poprzez osoby uczulone na gluten, a dodany w ilości do 10% składnika (np. Mąki pszennej) nie wymaga zmian w przepisie. Dodatek mąki z szarłatu do ciast chlebowych przynosi wyjątkowo dużo korzyści.

przeważnie wzbogaca pieczywo w wartościowe komponenty odżywcze m.in. Białko zasobne w aminokwasy. Poza tym przyspiesza proces fermentacji ciasta, powiększa pojemność gotowego pieczywa i wpływa na przedłużenie jego świeżości.

Amarantus, nazywany złotem Inków, gromadzi on więcej wapnia aniżeli mleko, więcej żelaza niżeli szpinak, więcej magnezu niżeli czekolada, więcej błonnika niż owies i białko bardziej wartościowe aniżeli sojowe.


Wartości odżywcze mąki amarantusowej prażonej:

*procent dziennej referencyjnej wartości spożycia


komponenty: Nasiona szarłatu (amarantusa). 100%

Waga netto: 300 g

dokumenty:

artykuł bezglutenowy

artykuł rolnictwa naturalnego

Sposób przechowywania: produkt przechowywać zgodnie z zaleceniami producenta. Przechowywać w suchym miejscu w zamkniętym opakowaniu.

Najlepiej spożyć przed: Jeżeli chcesz uzyskać informację napisz do nas biuro@atlas-zdrowia.pl lub skorzystaj z opcji "zapytaj o towar"


Uprzejmie proszę o przestrzeganie, a także poszanowanie Regulaminu w części dotyczącej
§ 12 Prawa autorskie
Dziękujemy

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Mąki