• Producent: Bezgluten
  • Kategoria: Mąki
  • Wielkość opakowania: 0.5 kg
Opis produktu Opis

Koncentrat do wypieków biszkoptów, omletów, ciast i ciasteczek jest perfekcyjną alternatywą dla mąki zwykłej, co więcej, to brak glutenu w koncentracie powoduje, iż wszystkie wypieki będą bardziej puszyste i delikatne.

artykuł nie gromadzi glutenu, mleka, jaj, czekolady i soi.

składniki

Skrobia pszenna bezglutenowa, skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, cukier, glukoza, substancja zagęszczająca: guma guar, E464; błonnik pokarmowy, regulator kwasowości: E575; substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu.

Sposób przygotowania

Przepis na babkę bezglutenową:
składniki: 200 g koncentratu biszkoptowego bezglutenowego, 1 płaska łyżeczka proszku bezglutenowego do pieczenia, 120 g cukru, 80-100 g oleju, 1 cukier waniliowy, 4 jajka (lub zamiennik jajka).
Wykonanie: Białka ubić z cukrem na niesprężystą pianę, dodać kolejno żółtka, olej, koncentrat ciasta biszkoptowego z proszkiem do pieczenia i cukier waniliowy. Wszystko delikatnie i starannie wymieszać na jednolitą masę. Ciasto przełożyć do wysmarowanej formy. Piec w piekarniku w temperaturze około 180°C poprzez 45-50 minut.

Przepis na biszkopt bezglutenowy:
komponenty:200 g koncentratu biszkoptowego bezglutenowego, 1 płaska łyżeczka proszku bezglutenowego do pieczenia, 60 g cukru, 5 jajek.
Wykonanie: Białka należy ubić z cukrem na nieelastyczną pianę, następnie dodać kolejno żółtka, koncentrat ciasta biszkoptowego z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać na jednolitą masę. Ciasto przełożyć do wysmarowanej formy. Piec w piekarniku w temperaturze około 180°C przez 45-50 minut.

artykuł należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Wartość odżywcza w 100g szczegóły towaru

Kraj produkcji: Polska

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Mąki