• Producent: Bezgluten
  • Kategoria: Mąki
  • Wielkość opakowania: 0.5 kg
Opis produktu Opis

Koncentrat do najróżniejszego typu wypieków stanowi znakomitą alternatywę zwykłej mąki zawierającej gluten. Wypieki na bazie tego produktu nie kruszą się, nie są twarde, są po prostu idealne. Istotnie polecamy go do wypieku chleba, bułeczek, drożdżówek, ciast i ciasteczek.

towar nie posiada glutenu, mleka, jaj, czekolady i soi.

komponenty

Skrobia pszenna bezglutenowa, skrobia kukurydziana, mąka kukurydziana, glukoza, substancja zagęszczająca: guma guar, E464; błonnik pokarmowy, regulator kwasowości: E 575; substancja spulchniająca: węglany sodu.

Sposób przygotowania

Przepis na chleb bez glutenu:
elementy: 500 g koncentratu mąki, 0,5 łyżeczki soli (5 g), 0,5 łyżeczki cukru (8 g), 7 g drożdży w proszku, 450 ml ciepłej wody, 3 łyżki oleju (20 g).
Przygotowanie: Koncentrat wsypać do naczynia, dodać sól i wymieszać. Następnie wsypać cukier, drożdże, wlać wodę (temp. Ok. 26°C) i olej. Wszystkie składniki skrupulatnie wymieszać łyżką na jednolita masę. Ciasto przełożyć do foremki, przykryć ściereczką i odstawić na ok. 30 minut w ciepłe miejsce. Gdy ciasto podwoi swoja objętość, należy posmarować wierzch chleba olejem i włożyć foremkę do wcześniej nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180°C (bez termoobiegu) przez około 40-45 minut. Nie należy otwierać piekarnika w trakcie pieczenia. Kiedy chleb będzie gotowy należy wyjąć go z foremki i zostawić do wystygnięcia. Rekomendowany wymiar foremki to 27 cm x 12 cm.

artykuł należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Wartość odżywcza w 100g detale towaru

Kraj produkcji: Polska

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Mąki