• Producent: Bezgluten
  • Kategoria: Mąki
  • Wielkość opakowania: 0.5 kg
Opis towaru Opis

Bezglutenowy koncentrat ciasta naleśnikowego, makaronowego i pierogowego, dzięki któremu w wyjątkowo prosty i szybki sposób przygotujesz genialne danie. Starczy tylko dodać kilka komponentów i wyrobić.

towar nie posiada glutenu, mleka, jaj, czekolady oraz soi.

elementy

Skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, mąka ryżowa, skrobia pszenna bezglutenowa, glukoza, substancja zagęszczająca: guma guar, E464; błonnik roślinny (ziemniaczany), regulator kwasowości: E 575; substancja spulchniająca: węglany sodu.

Sposób przygotowania

Przepis na pierogi:
komponenty: 0,5 kg koncentratu ciasta pierogowo–naleśnikowo–makaronowego bezglutenowgo, 2 jajka lub 20 g zamiennika jajka niskobiałkowego PKU, 80 g wody, 5 g soli, 10 g cukru, 30 g oleju, 300 g wody o temp. 20°C.
Sposób wykonania: jajka lub zamiennik jajka zmiksować z woda, dodać do koncentratu, a następnie dodać sól, cukier, olej, wodę i starannie wyrobić na jednorodna masę. Rozwałkować i wycinać kółka, nałożyć farsz, kółka złożyć na pół i dokładnie skleić brzegi pieroga. Gotować około 10 minut na małym ogniu.

Przepis na naleśniki:
elementy: 0,5 kg koncentratu ciasta pierogowo–naleśnikowo-makaronowego, 2 g cukru, 1 g soli, 5 g oleju, 1 litr wody albo mleka.
Sposób wykonania: koncentrat wsypać do naczynia, dodać cukier, sól, olej i wodę lub mleko. Precyzyjnie zmiksować. Gdy ciasto jest za gęste dodać niewielką ilość wody.

artykuł należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Wartość odżywcza w 100g detale artykułu

Kraj produkcji: Polska

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Mąki