• Producent: Bezgluten
  • Kategoria: Mąki
  • Wielkość opakowania: 0.5 kg

Mieszanka bezglutenowa do wyrobu domowych klusek, pierogów i - konieczna wręcz - do szybkiej produkcji naleśników;)

Sprawdzona poprzez wielu naszych konsumentów w okresie świątecznym - pierogi się udają!

komponenty: skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, mąka ryżowa, skrobia pszenna bezglutenowa, glukoza, substancje zagęszczające: guma guar, E 464; błonnik pokarmowy, regulator kwasowości: E 575; substancja spulchniająca: węglany sodu.

Wartość odżywcza w 100 g towaru:

Wartość energetyczna w 100 g produktu: 1452 kJ / 342 kcal

Tłuszcz: 0,6 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g

Węglowodany: 82 g

w tym cukry: 5,9 g

Białko: 2,1 g

Sól: 1,3 g

Sposób przygotowania: PIEROGI

komponenty: 0,5 kg pierogowo – naleśnikowo– makaronowej mieszanki bezglutenowej, 2 jajka lub 20 g zamiennika jajka niskobiałkowego PKU, 80 g wody, 5 g soli, 10 g cukru, 30 g oleju, 300 g wody /temperatura około 20°C/.

Wykonanie: Zamiennik jajka (20 g) zmiksować z woda (80 g), dodać do ciasta pierogowo – naleśnikowo– makaronowego (zamiast zamiennika jajka można dodać 2 jajka). Następnie dodać sól, cukier, olej i wodę. Wszystko dokładnie wyrobić na jednorodna masę. Rozwałkować i wycinać kółka, nałożyć farsz, kółka złożyć na pół i starannie skleić brzegi pieroga. Gotować około 10 minut na niewiele znaczącym ogniu.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Mąki