• Producent: Pięć Przemian
  • Kategoria: Mąki
  • Wielkość opakowania: 0.5 kg

Chleb z Czarnuszką Bezglutenowy Mieszanka do Wypieku 500 g Pięć Przemian

wystarczy dodać 0,5 litra wody gazowanej, wymieszać i wstawić na 90 minut do piekarnika.

Sposób przygotowania:
1. Nagrzej piekarnik do 190°C.
2. Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym albo masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym.
3. Wsyp mieszankę do miski.
4. Precyzyjnie mieszając powoli dolewaj 500 ml konkretnie gazowanej wody.
5. Wymieszane ciasto przełóż do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny.
6. Po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.

komponenty:
mąka owsiana bezglutenowa, słonecznik, płatki owsiane bezglutenowe, mąka teff, siemię lniane, czarnuszka 1,2%, płatki teff, nasiona chia, łuska babki jajowatej, sól himalajska.

towar bezglutenowy.
produkt może zawierać alergeny: migdały (konfekcjonowane w zakładzie).
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

Kraj producenta: Polska

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Mąki