• Producent: Targroch
  • Kategoria: Kakao
targroch 1kg karob proszek • proszek ze zmielonych nasion drzewa karobowego • odpowiednik kakao, czekolady, melasy • duże zastosowanie w kuchni karob to gatunek zimozielonego drzewa z rodziny bobowatych. Strąki drzewa nazywane są chlebem świętojańskim. Karob występuje typowo w formie proszku, który jest wykorzystywany jako odpowiednik kakao i czekolady oraz melasy. Proszek karobu, który powstaje z wysuszonych i zmielonych strąków ma wykorzystanie w kuchni do wypieku ciast, ciasteczek, lodów, mleka i polew. Potocznie zwany mączką chleba świętojańskiego. W zakładzie pakowane są też: sezam, migdały, produkty z dwutlenkiem siarki so2, produkty zawierające gluten, zróżnicowane orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie drobnych ilości tych produktów.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Kakao