• Producent: Intenson
  • Kategoria: Kakao
intenson 200g karob proszek bio • nieprzeciętny zamiennik kakao i czekolady • rewelacyjny dodatek do ciast i wypieków • masa netto: 200g karob uzyskuje się w wyniku wysuszenia i zmielenia strąków drzewa karobowego (szarańczynu strąkowego). Potocznie nazywany jest mączką chleba świętojańskiego. Artykuł stanowi wyśmienity zamiennik kakao i czekolady. Sposób wykorzystania: zamiennik kakao (należy dodawać go o połowę mniej niżeli kakao z uwagi na naturalnie występujące cukry) oraz czekolady. Używany do wyrobu ciast, ciasteczek, przygotowania deserów. Proszek należy wprowadzać do diety stopniowo. Wartość odżywcza w 100g wartość energetyczna 929kj/222kcal tłuszcz, w tym: 0,6g - kwasy tłuszczowe nasycone < 0,1 g - kwasy tłuszczowe jednonienasycone 0,2g - kwasy tłuszczowe wielonienasycone 0,2g węglowodany 50g w tym cukry 41g błonnik 40g białko 4,6g sól 0,1g witamina b2 0,46 mg (33%*) witamina b6 0,36 mg (26%*) żelazo 2,9 mg (21%*) potas 827 mg (41%*) wapń 348 mg (44%*) *% dziennej referencyjnej wartości spożycia. Elementy: 100% bio karob w proszku stworzono w zakładzie, w którym konfekcjonowane są orzechy, orzeszki arachidowe (ziemne), sezam oraz produkty zawierające dwutlenek siarki, gluten, jaja, mleko, seler. Kraj pochodzenia: włochy producent: intenson europe sp. Z o.o. Całowanie 94 g 05-480 karczew www.intenson.pl masa netto: 200g

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Kakao