• Producent: Ballarini
  • Kategoria: Formy do pieczenia

Najnowsza linia Ballarini Patisserie jest znakomitym kuchennym rozwiązaniem dla poszukiwaczy elegancji, czystości, a także wytrzymałości. Włoska firma Ballarini powiększyła swój asortyment o formy do pieczenia.

różne kształty i pojemności form do pieczenia, a przy tym najwyższej jakości organiczne materiały użyte do ich wyprodukowania sprawią, że zagościsz w kuchni na dłużej!Ballarini to prawie 130 lat włoskiej tradycji!

Pomimo ciągłego rozwoju i licznych transformacji przeprowadzonych poprzez ten okres w firmie, wciąż z tą samą pasją i energią, wyprodukowane są przemyślane i spójne produkty. Modyfikacje i nowoczesne technologie wprowadzane poprzez Ballarini posiadają przyczyniać się do udoskonalenia produkcji oraz nowatorskiego wzornictwa.

firma nie zapomina jednak o korzeniach biznesu – ich produkty niezmiennie są stworzone we Włoszech i każdy może się poszczycić znakiem „Made in Italy". Kluczem dla działalności marki Ballarini jest edukacja społeczeństwa w zakresie zdrowego odżywiania, gotowania oraz energicznego stylu życia.

skutkiem jest opatentowana technika non-stickowych powierzchni licząca już ponad 50 lat, dzięki której przywieranie potraw do powierzchni odeszło w niepamięć. Włosi dokładają wszelkich starań,firma Ballarini kojarzyła się ekologią.

Wszystkie produkty są bezpieczne dla zdrowia, wolne od PFOA, metali ciężkich czy związków niklu. Mocne strony: - zróżnicowane wielkości i kształty form - 2 lata gwarancji - wyprodukowana we Włoszech z wysokiej jakości tworzyw w fabryce posługującej się atestami UNI EN ISO 14001, które gwarantują najwyższy poziom standardów - wszystkie formy wytwarzane są z bezpiecznej dla zdrowia cienkiej stali, która została pokryta nieprzywierającą powierzchnią (w szczególności nie zawiera PFOA, związków niklu czy też metali ciężkich) - blask i idealna jakość - wprowadza fason do życia codziennego - powłoka zapobiegająca przywieraniu potraw - przypasowane do piekarnika- możliwość otwierania formy z boku upraszcza wyjmowanie wypieków- w komplecie dwa wymienne dna do formy: klasyczne płaskie i drugie ze stożkiem - średnica 24 cm Przed pierwszym wykorzystaniem należy umyć naczynie pod bieżącą wodą przy pomocy płynu, dokładnie spłukać i wytrzeć do sucha.

Następnie nanieść trochę oliwy spożywczej i natrzeć nią wewnętrzną powierzchnię, a także pozostawić do wyschnięcia. Zaleca się powtarzanie cyklu co jakiś czas, w celu wydłużenia żywotności powierzchni. Naczynia myć wyłącznie po ich pełnym wystudzeniu i nie wolno zalewać ich zimną wodą, gdy powierzchnia jest rozgrzana.

Nie należy pozostawiań naczyń na rozgrzanej powierzchni bez artykułów , a także nie kroić potraw i nie uderzać ostrymi częściami po powłoce. Już od ponad 5-ciu lat jesteśmy oficjalnym dystrybutorem marki Ballarini w Polsce.

kupując w naszym sklepie posiadają Państwo gwarancje zakupu oryginalnego towaru. Dziękujemy za zaufanie. Nie musisz się w dodatku martwić dostawą. Dbamy o bezpieczne zapakowanie towaru. Jeżeli masz jeszcze jakieś pytania - napisz lub zadzwoń!

tel. 660 56 57 58 e-mail: bok@kuchniapremium.pl

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Formy do pieczenia