Dolfin the art of blending Czekolada dolfin z prażonymi migdałami (deserowa) 70g

chwilowy brak towaru

  • Producent: Dolfin The Art Of Blending
  • Kategoria: Czekolady i bombonierki
  • Rodzaj: czekolady deserowe

Połączenie prażonych migdałów i czekolady deserowej to klasyka belgijskiego cukiernictwa. Migdały nadają czekoladzie lekkości, a proces prażenia pozwala wzbogacić ją o ciepłe nuty tostowe i karmelowe.

Dlaczego belgijska czekolada uważana jest przez wielu za najlepszą na świecie? Decyduje o tym nie tylko najwyższa jakość ziaren kakaowca, którego używa się do jej wyrobu. Belgijska czekolada to głównie stanowczo długa, bogata i barwna tradycja oraz działająca w służbie tej tradycji technologia.

Cukiernikom spod znaku Dolfin od dziesięcioleci przyświeca jeden i ten sam cel: harmonijne połączenie naturalnych, autentycznych i ekologicznych części z idealną masą czekoladową. Owoce, przyprawy, zioła, kwiaty, rozmaite orzechy, a także inne słodkości - te i inne dodatki pozwalają nadać czekoladzie nowy, niemal niezrównany wcześniej smak, podkreślając jednocześnie wszystkie jej zalety.

Dolfin czerpie z tradycji i natury, lecz stawia też na progresywność. Wzbogacona oryginalnymi dodatkami czekolada ma smakować tak, jak nigdy wcześniej, ma być inspirująca, zaskakująca i cudownie pyszna - a przy tym zawierać ma jak najmniej tłuszczu i cukru.

Daj się porwać wyobraźni cukierników Dolfin i rozpocznij prawdziwą przygodę ze światem czekolady!

Produkty najpopularniejsze w kategorii Czekolady i bombonierki