• Producent: Dolfin The Art Of Blending
  • Kategoria: Czekolady i bombonierki

Cuberdons to tradycyjne belgijskie słodycze - receptura tych łakoci jest podobno najszczególniej strzeżoną tajemnicą Królestwa Belgii. W wolnym tłumaczeniu "kuper" znaczy "nosek". Cząstki cubertons zatopione w czekoladzie niewątpliwie sprawdzą się jako nietypowy, miły podarunek.

Dlaczego belgijska czekolada uważana jest przez wielu za najlepszą na świecie? Decyduje o tym nie tylko najwyższa jakość ziaren kakaowca, którego używa się do jej wyrobu. Belgijska czekolada to przeważnie stanowczo długa, bogata i barwna tradycja oraz działająca w służbie tej tradycji technologia.

Cukiernikom spod znaku Dolfin od dziesięcioleci przyświeca jeden i ten sam cel: harmonijne połączenie naturalnych, autentycznych i organicznych składników z znakomitą masą czekoladową. Owoce, przyprawy, zioła, kwiaty, najróżniejsze orzechy oraz inne słodkości - te i inne dodatki pozwalają nadać czekoladzie nowy, niemal nieprzeciętny wcześniej smak, uwydatniając równocześnie wszystkie jej mocne strony.

Dolfin czerpie z tradycji i natury, ale stawia także na progresywność. Wzbogacona oryginalnymi dodatkami czekolada ma smakować tak, jak nigdy wcześniej, ma być inspirująca, zaskakująca i cudownie pyszna - a przy tym zawierać ma jak najmniej tłuszczu i cukru.

Daj się porwać wyobraźni cukierników Dolfin i rozpocznij prawdziwą przygodę ze światem czekolady!

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Czekolady i bombonierki