Czekolada cappucino migdałowe z morwą bio50g-cocoa marki Cocoa (czekolody i bakalie w surowej czekoladzie) Ocena produktu:

od 10,99 PLN

oszczędzasz do 3%

  • Producent: COCOA (czekolody i bakalie w surowej czekoladzie)
  • Kategoria: Czekolady i bombonierki
  • Wielkość opakowania: 50 g
Morwa biała stanowi o stanowczości tej czekolady. Jej walory zdrowotne są tak wielkie, że nazywana jest często „roślinnym skarbem”.
przede wszystkim owoce morwy białej są niskokaloryczne. W połączeniu z ciemną czekoladą o zawartości 55% kakao stanowi wyjątkowo zgrany duet i równowagę między słodkością morwy i lekko gorzką nutą samej czekolady. Nie można zapominać o tym, że do produkcji ascetycznej czekolady z nieprażonych ziaren kakaowca dodano jeszcze jeden element, który genialnie komponuje się z morwą białą i kakao; to kawa cappuccino. To dzięki niej czekolada z morwą nabiera jeszcze większego charakteru.

Wartość odżywcza w 100 g:

wartość energetyczna 2476 kJ (597 kcal)
tłuszcz 45 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 26 g
węglowodany 36 g
w tym cukry 34 g
białko 7 g
błonnik 7 g
sól 0,2 g

komponenty:

nieprażone ziarno kakaowca*, cukier z kwiatu palmy kokosowej*, tłuszcz kakaowy*, migdały* 9%, morwa biała* 2,8%, kawa mielona* 0,5%, zawartość masy kakaowej 55%
*komponenty pochodzące z upraw organicznych

W produkcie jest osiągalna obecność innych orzechów powodujących alergię albo nietolerancję pokarmową.
O firmie COCOA:

Jak mówią o swoich produktach, za każdym razem wskazują na to, iż przyświeca im idea raw eco. Co to oznacza? To świadczy o ich zamiłowaniu do minimalistycznej czekolady, czekolady najwyższej jakości i z najlepszych, nieprażonych i najczęściej minimalistycznych ziaren kakaowca. Polski marka czekolady podbił już kilkanaście światowych rynków i stale rozwija swoją działalność. Ich istotnieść wynika oczywiście z pasji jaką darzą czekoladę. Umiejętnie potrafią zespalać walory smakowe czekolady z innymi składnikami. W ich produktach wyczuwalne są autentyczna wanilia bourbon, kwiaty palmy kokosowej, jagody goji, acai czy morwy białej. Stworzyli nieszablonową linię owoców oblanych ascetyczną czekoladą. Możemy oszałamiać się smakiem migdałów, bananów czy brazylijskich orzechów w czekoladowej polewie. Wszystko to z wielką czcią dla samych towarów, które pochodzą z ekologicznych upraw.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Czekolady i bombonierki