Cukier trzcinowy jasny jest produktem nierafinowanym (nie jest poddawany procesom oczyszczania), stworzonym z trzciny cukrowej. Dzięki czemu, że nie jest stosowana nienaturalna obróbka, zachowuje on swoje naturalne komponenty odżywcze i mineralne, takie jak: żelazo, wapń, potas, sód oraz fosfor. Zawarte w nim szerokie ilości melasy odpowiadają za jasnobrązowy, a czasem beżowy odcień i finezyjnie karmelowy smak, który wspaniale uzupełnia smak herbaty albo kawy.
Wartości odżywcze na 100g artykułu:
wartość energetyczna 1671 kJ (399 kcal)
węglowodany 99,6 g
w tym cukry 99,5 g
białko 0,10 g
sód 0,0 g
błonnik 0
Skład:
cukier trzcinowy (nierafinowany)* 100%
* - komponenty pochodzące z rolnictwa naturalnego, nr dokumentu FR-BIO-01
Pochodzenie: Paragwaj, Brazylia, Argentyna
O firmie Destination:
Założona w 1999 roku poprzez Christophe Lambarda i Jeffreya Schoppera w Bordeaux (Francja) producent Destination Gironde zajmuje się przetwarzaniem, przygotowaniem, pakowaniem i dystrybucją artykułów ekologicznych oraz tzw. "Fair Trade".
Od ponad 10 lat oferuje szeroką gamę świeżo palonych kaw z organicznych upraw (nagroda Trophée Mariannes za najkorzystniejsze smaki w Europie) i herbaty z najkorzystniejszych zbiorów. W dodatku linię naturalnych przetworów owocowych, a także kakao i czekolady.
Biorąc pod uwagę potrzeby konsumentów i rynku rozwija linię artykułów bio, odmawiając przejścia na masową produkcję.
Dzięki wiedzy na temat swoich produktów i surowców oraz oferowanej jakości zostali liderem rynku naturalnego we Francji.
Nasza firma jest
jedynym importerem towarów Destination w Polsce.