• Producent: Diet-food
  • Kategoria: Cukier i słodziki
  • Rodzaj: cukier kokosowy
  • Wielkość opakowania: 400 g
Cukier kokosowy EKO powstaje w procesie przetwarzania kwiatów palmy kokosowej. Nie podlega on rafinowaniu, dzięki czemu zachowuje naturalny, ciemny kolor. Zawarte w kwiatach palmy kokosowej soki obfitują w naturalne drożdże, enzymy, aminokwasy, mikroelementy i witaminy.
artykuł uwydatnia się aromatem karmelowym. Znakomicie sprawdza się przy wypiekach, deserach oraz do słodzenia zimnych i ciepłych napojów.
Niewątpliwą zaletą cukru nierafinowanego jest mniejsza zawartość kalorii, co z całą pewnością spodoba się łasuchom, którzy chcą zadbać o linię.
W produkcie tym wyszukacie ważne dla organizmu pierwiastki, takie jak magnez, potas, fosfor, żelazo oraz wapń.
Cukier kokosowy spełni oczekiwania perfekcyjnie jako zamiennik dla cukru białego, miodu lub melasy.

Przybliżone wartości odżywcze w 100g artykułu:

wartość energetyczna 377 kcal
tłuszcze 0,4 g (w tym nasycone 0g)
węglowodany 93 g (w tym cukry 93g)
białko 0 g
sól 0,9g

komponenty:


cukier kokosowy (100%)
produkt ekologiczny, nr atestu PL-03-003282

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Cukier i słodziki