Pyszny nugat marcepanowo-pistacjowy, który przyciąga wzrok charakterystycznym kolorem. Łączy w sobie idealną słodycz z lekko wytrawną nutą orzechów. Turron jest znanym hiszpańskim specjałem, który serwuje się istotnie w okresie świątecznym, gdzie podaje się go na wytwornej zastawie, uprzednio krojąc w kosteczki.
Nazwa tego specjału nawiązuje do katalońskiego słowa,,tierra", oznaczającego ziemię - ze względu na wizualne podobieństwo. Od lat niezmiennie tworzony przy pomocy rzemieślniczych metod, gotowany w specjalnych garnkach rodzaju Boixetach i formowany w specjalnie dedykowanych temu pudełkach.
producent El Artesano to klasyczna wytwórnia nugatu, która słynie z całkowitej kontroli produkcji swoich wyrobów. Począwszy od pozyskania głównego bezkompromisowca - migdału, aż po jego kompleksowe opracowanie, zapewnia świetną jakość i pełnię smaku tego unikatowego hiszpańskiego smakołyka.
Masa netto: 200g