• Producent: El Artesano
  • Kategoria: Bakalie, orzechy, wiórki

nad wyraz ciekawa propozycja turrona w drewnianym pudełku, obwiązanym oryginalną wstążką.

Turron de Jiona jest znanym hiszpańskim specjałem, który serwuje się istotnie w okresie świątecznym. Od turronów Alicante uwydatnia się głównie widocznie miększą teksturą. Twardą masę ponownie mieli się z dodatkową porcją migdałów, a także miodu. Rozpływającą się na podniebieniu pastę migdałową kroi się na śladowe kawałki i serwuje na wytwornej zastawie.

Nazwa tego specjału nawiązuje do katalońskiego słowa,,tierra", oznaczającego ziemię - ze względu na wizualne podobieństwo. Od lat niezmiennie wytwarzany za pomocą rzemieślniczych metod, gotowany w specjalnych garnkach rodzaju Boixetach, a także formowany w specjalnie asygnowanym temu pudełkach.

marka El Artesano to tradycyjna wytwórnia nugatu, która słynie z całkowitej kontroli produkcji swych wyrobów. Począwszy od pozyskania głównego ascetycznca - migdału, aż po jego kompleksowe opracowanie, gwarantuje perfekcyjną jakość i pełnię smaku tego nieszablonowego hiszpańskiego smakołyka.

Masa netto: 200g

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Bakalie, orzechy, wiórki