• Producent: El Artesano
  • Kategoria: Bakalie, orzechy, wiórki

stanowczo ciekawa sugestia turrona w drewnianym pudełku, obwiązanym oryginalną wstążką.

Turron de Jiona jest znanym hiszpańskim specjałem, który serwuje się wyjątkowo w okresie świątecznym. Od turronów Alicante akcentuje się głównie znacznie miększą teksturą. Twardą masę ponownie mieli się z dopełniającą porcją migdałów oraz miodu. Rozpływającą się na podniebieniu pastę migdałową kroi się na niewiele znaczące kawałki i serwuje na wykwintnej zastawie.

Nazwa tego specjału nawiązuje do katalońskiego słowa,,tierra", oznaczającego ziemię - ze względu na wizualne podobieństwo. Od lat niezmiennie wytworzony za pomocą rzemieślniczych metod, gotowany w specjalnych garnkach rodzaju Boixetach oraz formowany w specjalnie przeznaczonym temu pudełkach.

firma El Artesano to klasyczna wytwórnia nugatu, która słynie z całkowitej kontroli produkcji swych wyrobów. Począwszy od pozyskania głównego surowca - migdału, aż po jego kompleksowe opracowanie, zagwarantuje znakomitą jakość i pełnię smaku tego wyjątkowego hiszpańskiego smakołyka.

Masa netto: 200g

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Bakalie, orzechy, wiórki