• Producent: COCOA
  • Kategoria: Bakalie, orzechy, wiórki
  • Rodzaj: rodzynki
  • Wielkość opakowania: 70 g
ascetyczna czekolada w połączeniu z rodzynkami to rozkosz dla podniebienia. Wszyscy znamy rodzynki oblane zwykłą czekoladą do której dodawana jest masa zwykłego, niezdrowego cukru. Czekolady marki Cocoa wytworzone są z ekologicznych nieprażonych ziaren kakaowca ( prosto przyswajalny magnez, potas i żelazo) z dodatkiem organicznego cukru z palmy kokosowej.

Wartość odżywcza w 100 g:

wartość energetyczna 1940 kJ (465 kcal)
tłuszcz 25 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 16 g
węglowodany 51 g
w tym cukry 49 g
białko 4 g
błonnik 7 g
sól 0,1 g

składniki:

czekolada 50% (nieprażone ziarno kakaowca*, cukier z kwiatu palmy kokosowej*, tłuszcz kakaowy*, wanilia Bourbon* - zawartość masy kakaowej min. 65%), rodzynki* 50%
*elementy pochodzące z upraw naturalnych

W produkcie jest możliwa i niezamierzona śladowa występowanie orzechów.
O firmie COCOA:

Jak mówią o swych produktach, za każdym razem wskazują na to, iż przyświeca im idea raw eco. Co to oznacza? To świadczy o ich zamiłowaniu do minimalistycznej czekolady, czekolady najwyższej jakości i z najkorzystniejszych, nieprażonych i zwykle ascetycznych ziaren kakaowca. Polski producent czekolady podbił już kilkanaście światowych rynków i stale rozwija swoją działalność. Ich stanowczość wynika oczywiście z pasji jaką darzą czekoladę. Umiejętnie potrafią zespalać walory smakowe czekolady z innymi składnikami. W ich produktach wyczuwalne są autentyczna wanilia bourbon, kwiaty palmy kokosowej, jagody goji, acai czy morwy białej. Stworzyli nieszablonową linię owoców oblanych bezkompromisową czekoladą. Możemy olśniewać się smakiem migdałów, bananów czy brazylijskich orzechów w czekoladowej polewie. Wszystko to z wielką czcią dla samych produktów, które pochodzą z naturalnych upraw.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Bakalie, orzechy, wiórki