• Producent: ZDROWA KALORIA
  • Kategoria: Bakalie, orzechy, wiórki
  • Rodzaj: migdały

Migdały są komponentyem racjonalnej diety.

Nasiona migdałowca są źródłem witaminy A, E, B2, B6, kwas foliowy i błonnika. Nie brakuje w nich także koniecznych nienasyconych kwasów tłuszczowych, pierwiastków mineralnych. Dzięki tym substancjom migdały mogą zapobiec chorobom serca, cukrzycy. Polecane są na nudności i zgagę w ciąży. Sprawdzają się w diecie dla wegetarian, osób odchudzających się i tych żyjących w stresie.

Migdały blanszowne to komponenty odżywcze diety. Dodane do musli, zupy, surówki i innych potraw będą stanowiły nie tylko nadzwyczajny walor smakowy.


Jak spożywać migdały?

Migdały można jeść same w formie przekąski. Można dodawać je do jogurtów, do sałatek, płatków śniadaniowych, czy zapiekanych warzyw.

parametry organoleptyczne:

  • barwa: jednolite, lekko beżowe.
  • Zapach: Właściwy, typowy dla migdała, bez zapachów pochodnych, wolny od zapachu stęchlizny, zjełczenia.
  • Smak: Właściwy, słodki dla migdała.

Charakterystyka:

Naturalne świeże, wolne od zapachów obcych słupek migdałowy. Nie zjełczałe, nie spleśniałe, nie gorzkie. Lekko beżowy kolor.

komponenty:

100% naturalnego migdała, bez konserwantów

Przechowywanie:

W pomieszczeniach suchych i przewiewnych, wilgotność max. 70%, temperatura: 2-15oC

Przeznaczenie:

Do bezpośredniego spożycia dla ogółu konsumentów (sprzedaż do hurtowni) albo do dalszego przetwórstwa (cukiernie, piekarnie, itp.) z wyłączeniem alergików i niepokaźnych dzieci

Modyfikacje genetyczne:

towar nie jest w żaden sposób modyfikowany genetycznie (Non-GMO)

elementy alergenne w ascetyczncu:

ascetyczniec jest alergenem.

Kraj pochodzenia: Hiszpania / USA

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Bakalie, orzechy, wiórki