: migdały w surowej czekoladzie bio - 70 g marki Cocoa Ocena produktu:

od 10,29 PLN

oszczędzasz do 1%

  • Producent: Cocoa
  • Kategoria: Bakalie, orzechy, wiórki
  • Rodzaj: migdały
  • Wielkość opakowania: 70 g
ascetyczna czekolada oblewająca szlachetne migdały to prawdziwa obietnica pysznego smakołyku. Jednak nie tylko walory smakowe powodują, że migdały w surowej czekoladzie są tak wartościowe. Orzechy migdału zawierają cenny tłuszcz, który dostarcza jednonienasycone kwasy tłuszczowe. Sama czekolada wytwarzana jest z nieprażonych ziaren kakaowca. prosto przyswajalny magnez, potas i żelazo. Nie zapominajmy jednak, iż migdały w ascetycznej czekoladzie zniewalająswym smakiem. Słodkich nut dostarczają kwiaty palmy kokosowej, charakteru dodaje wanilia bourbon, a migdały w czekoladzie perfekcyjnie komponują się w jedną całość.
Wartość odżywcza w 100 g:

wartość energetyczna 2469 kJ (596 kcal)
tłuszcz 46,97 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 20,5 g
węglowodany 30,1 g
w tym cukry 28,8 g
białko 8,4 g
błonnik 9,4 g
sód 0,07 g

elementy:

czekolada 65% (ziarno kakaowca*, cukier z kwiatu palmy kokosowej*, masło kakaowe* - zawartość masy kakaowej 65%), migdały* 35%
*elementy pochodzące z upraw organicznych

artykuł gromadzi migdały. W produkcie jest możliwa i niezamierzona niepokaźna występowanie innych orzechów.
O firmie COCOA:

Jak mówią o swych produktach, zawsze wskazują na to, że przyświeca im idea raw eco. Co to oznacza? To świadczy o ich zamiłowaniu do minimalistycznej czekolady, czekolady najwyższej jakości i z najkorzystniejszych, nieprażonych i w głównej mierze bezkompromisowych ziaren kakaowca. Polski firma czekolady podbił już kilkanaście światowych rynków i stale rozwija swoją działalność. Ich istotnieść wynika oczywiście z pasji jaką darzą czekoladę. Umiejętnie potrafią zespalać walory smakowe czekolady z innymi składnikami. W ich produktach wyczuwalne są autentyczna wanilia bourbon, kwiaty palmy kokosowej, jagody goji, acai czy morwy białej. Stworzyli wyjątkową linię owoców oblanych minimalistyczną czekoladą. Możemy zachwycać się smakiem migdałów, bananów czy brazylijskich orzechów w czekoladowej polewie. Wszystko to z wielką czcią dla samych produktów, które pochodzą z ekologicznych upraw.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Bakalie, orzechy, wiórki